Fin dag  2008-02-27
Allmänt
Idag har varit en trevlig dag. Satt i morse och hade riktigt tråkigt när Henrik min barndomspolare kom med den fantastika iden att vi skulle åka och fiska. Jag brukar inte direkt fiska men endå. Det var riktigt trevligt måste jag säga. Vi gjorde i ordning lite mackor och varm chocklad sen drog vi iväg till någon liten sjö strax utanför bergby.

Det var inte helt problemfritt att fiska när det var is på vattnet man inte vågade gå på men vi slängde en massa stenar och fick upp ett litet hål vi sen kunde meta lite i från en sten.

Efter fisket så drog vi och hälsade på en gammal polare också som köpt hus och lyckats renovera sovrummet riktigt bra med egen gjord sänggavel, egen gjorda garderober och massa annat special fixat. Inspererande faktiskt.

Snart ska jag iväg och förfesta och sedan gå och dansa lite disco dans. Ser ut att kunna bli en riktigt fin dag.
5
Så skönt  2008-02-26
Allmänt
Det är så skönt att vara ledig!

Spenderar dagarna med att göra så lite som möjligt och bara njuta just nu.

Imorrn är planen att gå på Klubb Kompassen och lyssna på lite bra musik samt dansa och dricka ett par öl.

Min gammla barndomspolare Henrik har valt att bosätta sig i Stockholm just nu efter ett par år i asien så jag ska passa på att umgås med honom också när tillfälle ges.

Annars finns inte så mycket inplanerat alls faktiskt.

Just nu sitter jag och pillar på datorn bara i pyjamas brallorna och kollar lite på Robot Chicken.
1
Opa!  2008-02-23
Allmänt
Nyligen hemkommen från lite kalasande hos Lis kompis Emilia som valt att fylla 20 år och ville fira det lite idag.

Blev bjuden på vego tacos och ett par riktigt goda pajer. Svinigt gott för att vara exakt.
Har varit en trevlig kväll. Blev lite tidig hemgång men det får man ta ibland. Orkar inte dra på krogen heller, känns mest meningslöst. Just nu sitter jag hemma och dricker lite mer öl och lyssnar på bra musik istället.

Hann inte se mycket av melodi-festivalen men hann ivarjefall med Frida och hon opera/rock bruden. Två bra bidrag enligt mig.
5
Underhook  2008-02-19
Allmänt
Kom nyss hem för träningen och är öm som satan. Har varit lite "känslig" idag. Trött och mossig helt enkelt.

Igår gjorde jag mig äntligen av med den temporära vägglösningen ikea blommorna. Dom där svarta sakerna som man klistrar upp på väggen som jag vet många har hemma. Dom har fått pryda väggen i matrummet ett tag nu medans jag sökt inspiration till att göra en egen väggmålning. I förrgår tog jag mig i kragen och hittade ett motiv och bubbade hem en overhead från skolan. Sen låg jag till sent på kvällen och målade (7 timmar för att vara exakt).

Motivet blev gänget från Rob Zombies filmer, House of 1000 Corpses och Devil's Rejects.

Här är resultatet:

här finns en större bild också...

Blev riktigt nöjd måste jag säga. Det är trotts allt bara andra väggmålningen jag gjort. Den andra är en av karaktärerna från Sin City som pryder polarens rum.
3
Kebab?  2008-02-17
Allmänt
Sammanfattning av gårdagen:

Var och såg Sweeney Todd. Melodifestivalen var dålig. Carola ser lite konstig ut nu för tiden. Kebab killens trumma gick sönder. Fick riktigt god mat av lillebror och hans tjej. Drack lite gott vin. Såg en dålig skräck film (Steel Trap).


Sweeney Todd

image176

Grymt bra musikal. Miljöerna var helt fantastiska. Mörka och råa. Perfekt skådespeleri och en fin röd tråd genom hela filmen som knyter åt ordentligt i slutet. Var helt fantastiskt nöjd när efter texterna började rulla. Kändes som Sweeney Todd hade mer själ en många andra filmer jag sett nyligen och hela konceptet är ju så härligt.

Kan helt klart rekommendera den här filmen. Även om du bara sett Disney "musikaler".

Betyg: 4/5


Måste bara nämna detta också. Som den sjuka chips fantast jag är att I går åt jag dom godaste chips jag ätit på sjukt länge. Jag tror dom här chipsen kan vara dom bästa någonsin.

image177

Sourcream & Peppar har en mild och syrlig smak av gräddfil och kompletteras med härlig smak av nymald svartpeppar och en aning för vitlök. Potatisen är utvald med omsorg och det är därför chipsen är perfekt krispiga och spröda.
6
Kvällen  2008-02-16
Allmänt
Ikväll blir det trevligt.

Ska snart iväg med Lill Sigge och se Sweeney Todd på bio och sen efter det kommer man hem till fin mat som lillebrorsan och hans tjej ska bjuda på och så ska vi se melodifestivalen tillsammans som ett gäng pensionärer.

Mycket trevligt måste jag säga.
3
Home sweet  2008-02-15
Allmänt
Nu har jag varit hemma i två timmar och hunnit varva ner efter  en heldag på vift.

Lyckades hitta hela vägen till Strömsholm som ligger i närheten av Västerås trotts att gps:en levde sitt eget liv.
Åkte dit för att operera Lill-Babs hur som helst. Operationen gick hur bra som helst och just nu har lill-tjejen i princip hela öga igen sytt och ligger utslagen på mattan och sover.

Åkte hemifrån 6 i morse. Kom fram runt 8 och skrev in Lill-Babs runt halv 10. Sen fick jag vänta tills klockan var halv fyra innan jag kunde åka hem. Jag hatar verkligen att vänta och även om jag träffade en massa fina och underliga hundar med ägare så kändes det inte bättre eftersom det inte ens fanns en vettig tidning att läsa.

Men vad gör man inte för sin hund. Det är ju helt klart värt det om lillis får må bra någon gång. Synd bara att det är så sjukt dyrt med operationer på hundar så man i princip blir pank. Ett helt studiebidrag borta med vinden och för det fick jag en frisk hund och lite blå sy tråd (om dom låter mig behålla den när dom ska ta bort stygnen).


Var längesedan jag var så här trött faktiskt så det ska bli skönt att glo på lite serier och sen komma i säng i tid för en gång skull. Imorgon ska jag dessutom på Sweeney Todd så jag har ivarjefall något att se fram emot. Går alldeles för sällan på bio nu för tiden. Sverige borde bli snabbare på att ta in filmerna tycker jag.
2
Men!  2008-02-14
Allmänt
Höll på och städade och upptäckte lite röda fläckar varstans på golvet. Li nämnde det igår också men det var bara en torkad liten fläck så jag antog att det bara var en vanlig fläck. Nu när jag tog på den så visar det sig att det måste vara blod så jag börjar direkt kolla om Lill-babs skurit sig eller någonting.

Det hade hon inte men hon har fått mens!

Våran lilla valp håller på att bli flicka så jag var tvungen att fixa en schysst binda.

image175
2
Sittning nr. 2  2008-02-10
Tattoo
Så nu har jag sovit riktigt gott och länge, vilket kändes behövligt.

Här har ni lite tattoo bilder!


Fortsatte en bit ut på axeln med outlines.


Helhetsbild, fick rätt mycket gjort endå måste jag säga.


Älskar verkligen detaljerna som börjar växa fram.
2
Ömmm!  2008-02-10
Allmänt
Har varit och tatuerat mig idag som jag nämnde. Blev klar med mer en väntat. Mer outlines blev färdiga och dessutom började vi med skuggningen vilket var riktigt trevligt eftersom man kan se lite mer hur det kommer bli när det blir klart.

Är plastat ännu så jag tar bilder och lägger upp i morgon.

I kväll har jag bara softat med tjejen och kollat på tv-serier (Nip/Tuck, Project Runway och Biggest Loser). Har varit riktigt mysigt.

Har beställt 3 stycken tavlor idag också, har känt ett tag nu att det är lite tomt på väggarna men det blev det ändring på när jag hittade 3 fantastiska tavlor på canvasduk föreställande några av mina favorit filmkaraktärer. Ash från Evil Dead filmerna Jason från Friday the 13th och min absoluta favorit Freddy Krueger från Nightmare on Elmstreet. Var tvungen att köpa tavlorna utan ram för att vara säker på att dom är äkta eftersom det figurerar ett par kopior varstans. Så nu måste jag dra mig till Gallerix när jag får dom och beställa inramning igen... Finns det inte någon som känner till något ställe som är billigare?

Här är bilder på tavlorna ivarjefall.

Jag älskar dom!

Godnatt!
0
Usher  2008-02-09
Allmänt
Ja jag är väldigt dålig på att uppdatera bloggen. Fan alltså kommer liksom inte in i det. Men det är väl så det är bara.

image166

Igår var jag på bio och såg Cloverfield som faktiskt var riktigt bra. Kanske inte lika bra som jag trodde den skulle vara men fortfarande. Snyggt gjord som fan och sättet den var filmad på fick upp stress nivån och gjorde allt så där mysigt panik artat som det ska vara i en monster film. Filmen var lite för kort och fick ett rätt abrupt slut men det är väl bara för att dom vill mjölka pengar ur uppföljaren som redan är planerad.

Efter bion drog jag hem till Jocke och drack lite vin och sprit och stod och förklarade för Ola och hans brud varför dom passade så bra ihop. Blev anfallen av Jockes katt också som först tyckte det var så mysigt att jag löft upp honom men sen fick nå damp och rev upp halva bröstkorgen på mig och min arm dessutom.


Idag ska jag tatuera mig! klockan 3 bär det av för en så lång sittning som möjligt! Ser verkligen fram emot att få lite mer färdigt på ryggtavlan.
1
Mja  2008-02-06
Allmänt
Igår började jag min lillebror och en polare på MMA. Var riktigt givande träning måste jag säga. Är lite stel i hela kroppen idag, trotts att jag strechade en massa. Fick brottas med en 90kg kille som var skit trevlig och skrattade hela tiden.

Ska helt klart fortsätta med MMA men funderar även på att gå en gång i veckan på kick-boxning också. Det är konstig va roligt det kan vara att mosa varandra. Kanske är någon kill grej jag vet inte. Var dock ett par tjejer med på träningen också så det var ju skönt. Luktade en hel del svett i lokalerna dessutom vilket gjorde att det kändes lite mer rått, lite rocky.

image165

Kan helt klart rekomendera mma eller någon annan typ av fighting för alla som vill ha alternativ träning istället för gymmet.
5
MMA  2008-02-04
Allmänt

Imorgon ska jag börja träna. MMA blir det och anledningen till det är att jag suger på att lyfta vikter och tycker det är så sjukt tråkigt och istället vill göra något lite mer underhållande.

Var iväg i fredags tillsammans med min lillebror och kalle för att köpa ett par snygga brallor att träna i. Hitta ett par riktigt trevliga svart/gul/vita shorts faktiskt. Jävla dyra men det får fan kosta om man vill skaffa sig lite muskler.


Snart kommer nya Rambo filmen förresten. Den finns att få tag på men jag tror det blir att vänta tills den kommer på bio. Hittade en fin lista över hur många som mister livet i dom olika Rambo filmerna ivarjefall och jag vet inte om jag ska skratta eller bara bli fundersam över statistiken för senaste filmen. Kan det vara så att handligen försvunnit?

2
Munday  2008-02-04
Allmänt
Nu var det måndag igen. Jag sitter på jobbet och har jobbat sen 4a igår.

I fredags var jag ut med ett gäng polare och dansade till dunka dunka musik och jag har fortfarande träningsverk i benen. Lördagen vart soft dag eftersom jag skulle jobba söndag-måndag.

Danne ringde om min tatueringstid i fredags också och ville flytta fram den två veckor. Skam! Tur att man har övertalningsförmåga och att han gillar mitt motiv för jag nämnde vilken tatuering det var och att jag ville vara fin tills jag ska utomlands och då fixade han tid den 9de istället! Perfekt måste jag säga. Cloverfield premiär på fredag och tatuera sig på lördag.
0
Aliens  2008-02-01
Allmänt
Passade på att kolla på lite film igår när jag hade svårt att sova.

Alien vs Predator - Requiem
image163
Har alltid älskat både Alien och Predator filmerna så när första Alien vs Predator filmen kom var jag bra sugen och hade en hel del förväntningar. Jag blev inte allt för besviken av resultatet heller. Nu när det kom en uppföljare var jag dock ännu mer skeptiskt och det  visade sig att den här uppföljaren var långt i från lika bra som ettan. Själva konceptet för filmen är helt okej men utförandet riktigt dåligt. Visst är filmen snyggt gjord och bjuder på massor av fina effekter men storyn är lite enformig och filmen bjöd egentligen inte på någonting nytt förutom en muterad form av alien som  bara såg  annorlunda ut och inget mer.

Kortfattat: Inte tillräckligt nyskapande men med riktigt snygga effekter som kunde gjort filmen så mycket bättre om den haft en bättre story.

Betyg: 2
1