Skönt  2008-01-31
Allmänt
Riktigt skönt med lite sovmorgon idag måste jag säga. Har varit riktigt seg i kroppen hela veckan så det kändes bra att inte gå upp efter klockan idag.

Ledig hela dagen idag egentligen ska bara jobba lite på specialarbetet och lite andra projekt.

Jag vet att jag har varit lite seg med bloggen igen men jag har som sagt mina perioder.
3
Umgås  2008-01-29
Allmänt
Det är alltid trevligt att umgås med polare man inte sett på ett tag. Kom nyss hem efter att ha varit ute med Ola, som jag inte träffat på ett tag nu. Han fyllde år idag och vi var först på Bishops Finger och tog ett par bärs och åt lite mat sen drog vi till Interpool och tog en bärs till. Pratade om allt och inget och hade riktigt mysigt faktiskt.

Ny ska jag slå på någon film och krypa ner brevid tjejen för att få ett par timmars sömn innan det blir skola igen imorgon.

Natti natti!
1
Biljard  2008-01-28
Allmänt
Idag har jag varit rätt seg hela dagen. Var och spelade biljard i går och kom hem sent. Är rätt trevligt att spela biljard faktiskt Spelade bort ett par bar-rundor när jag var i Thailand men jag har inte lärt mig riktigt hur dålig jag egentligen är.



Vi har varit och fått massa vaccin idag inför Malaysia resan, fick ett gulligt litet plåster på armen. Ska snart iväg och storhandla, vilket är trevligt, efter det blir det middag hos mor och far sen efter det ska jag iväg med Ola och ta en bärs för han fyller år idag.
1
Bollnäs  2008-01-27
Allmänt
Har spenderat helgen i stugan i Bollnäs tillsammans med tjejen. Vi hade riktigt mysigt och tog det bara lungt. En riktigt skön helg måste jag säga.

image151

Åt god mat och mös en massa plus var ute och lekte med Lill-babs som fick springa av sig lite.


Stugan/orna


Tomten som Lillbabs sprungit runt på hela helgen


Vy från bryggan utöver Ljusnan


På kvällarna tände vi en brasa och kollade på lite film.



Passade på att hyra Mr Brooks som jag helt har missat att se och sen hyrde vi ett gäng andra filmer också så här kommer två recensioner ivarjefall.

Mr. Brooks
image158
Har hört en del bra om den här rullen men var lite skeptiskt till att Kevin Costner skulle spela seriemördare. Det gjorde han däremot riktigt bara och överlag var filmen en mysig och inte allt för klyschig thriller som berättas på ett smart sett och höll måttet hela vägen.

Betyg: 3/5


House of Voices (Saint Ange)
image159
Oväntat bra skräck/thriller som överraskade mig riktigt mycket. En saftig blandning av mystik, skräck och fantasy. Riktigt snyggt filmad med bra skådespelare och bra story. Helt klart att rekommendera om du vill se en läskig film med lite djup istället för dom klassiska amerikanska skräckfilmerna. Kanske att filmen var lite för surrealistisk för vissa men för mig passade den perfekt.

Betyg: 4/5

1
Mer film  2008-01-25
Allmänt
Mr Woodcock
image147
Halvtaskig kombi med för små överraskningar i bagaget. Dock små rolig på vissa ställen men inte tillräckligt för att få filmen att stå ut. En vanlig komedi med andra ord som helt klart går att se men inte var något speciellt.

Betyg: 2/5


Hitman
image148
Jag hade dåliga förväntningar på den här filmen. Oftast när ett spel blir till film brukar det bli lite fel. I Hitman blev det dock inte det. Filmen visade sig vara en  riktigt skön action med bra story och fina skådespelar insatser. Timothy Olyphant som spelar huvudrollen är en skådespelare jag aldrig lagt märke till förut även fast han spelat i ett par storfilmer tidigare som Die Hard 4.0 och Gone in Sixty Seconds. Efter den här filmen ska jag dock lägga honom på minnet och hålla utkik efter fler filmer med honom.

Betyg: 4/5


The Invasion
image149
Daniel Craig och Nicole Kidman spelar mot varandra i den här filmen som handlar om utomjordingar som tar över människokroppar. Filmen är baserad på boken Bodysnatchers och vi har sett själv konceptet på film många gånger förut, men The Invasion håller endå måttet för en bra Sci-Fi rulle. Filmen var spännande och storyn gjorde sitt. The Invasion funkar även om du inte är något rymd-freak för den innehåller inga "Aliens" utan utomjordingarna tar helt enkelt över människokroppar.

Betyg: 3/5


Boogeyman 2
image150
Det kan alltid vara roligt att se en skräckfilm. Om filmen är bra det vill säga. Har sett bra många skräckfilmer hittills i mitt liv och när jag började kolla på Boogeyman 2 inser jag snabbt att filmen kommer vara riktigt dålig. Filmen bjuder inte på någonting nytt överhuvudtaget och dessutom är hälften av skådespelarna riktigt dåliga. Efter dom första 10 minuterna av filmen lägger jag fram en teori för Sigge som jag ser filmen med exakt hur den kommer att sluta och när den väl gör det inser jag att jag hade helt rätt.

Betyg: 0/5 (Se den inte)
1
Snart  2008-01-24
Allmänt
Ska uppdatera lite bättre på bloggen idag. Vart en seg dag igår. Vilket pissväder det är ute för den delen. Var ut med hunden nyss i snön och så regnar det så man vart ju helt dyblöt!

Har sett tre nya filmer som jag kommer att recensera idag plus att jag förmodligen ska se film med lill-sigge också.

Mr Woodcock, Hitman och The Invasion blir det jag kommer recensera.

Ha en blöt dag!
1
VU-mätare  2008-01-22
Allmänt
Som jag nämnt många gånger förut så älskar jag blå neon. Idag har jag lödit och kopplat och haft mig. Allt fix och trix resulterad i en VU-mätare som kan kopplas direkt till stereon.

Här är resultatet helt utan någon låda eller något.

En låda i svart-plåt tänkte jag göra i morgon om jag får tid över. Man måste dra nytta av sina plåtslageri erfarenheter någongång också.

Var en hel del pyssel med att få allt att funka som det skulle men tillslut lyckades jag och så här trevligt ser det ut när man spelar lite musik.

1
Rock Band  2008-01-22
Allmänt
Som många andra är jag lite fast i Guitar Hero träsket. Det är så sjukt kul så det är löjligt. Perfekt på förfester är det också. Bra låtar och massor av underhållning om man har två gitarrer. Snart kommer ivarjefall spelet Rock Band till Sverige och nu kommer man inte bara kunna spela gitarr utan trummor och man kommer även att kunna sjunga. Det vill säga vara ett helt band. Själv iden låter ju skitlöjlig men jag ska inte sticka under stolen med att jag är jävligt sugen på att köpa ett litet trum-set och lira med.

Lite varstans i USA är setts det numera upp lappar om att olika "band" söker medlemmar/spelare och jag känner lite att det blir för mycket någonstans. Nu har jag även sett att första expansionen/uppgraderingen till spelet kommer att vara ett paket med discoljus och en rökmaskin.

image145

Där går ju min gräns måste jag säga. Tänk dig följande; 4st flottiga ungar i 13 års åldern den ena fulare en den andra som bjuder över ett gäng 11 åriga tjejer på "spelning" för att sedan riva loss en låt på ett tv-spel (med plast instrument) och samtidigt försöker se häftiga ut dessutom har man hyrt någons mamma som får sköta rökmaskinen.

Tror jag ska ta och tänka över det där med att köpa trummorna igen.
1
Smakfullt  2008-01-22
Design
Var ett tag sedan jag postade något om inredning så jag tänkte passa på nu på morgonen när jag vaknat tidigt.

Har funderat lite över hur man kan fixa balkongen i sommar så den inte ser så tråkig ut. Blommor kom jag fram till först och främst och nu har jag hittat passande krukor att använda istället för en blomlåda.

On The Edge Pots

Design - Michael Hilgers

Jag skrev förut om att jag gärna ville ha en eldstad hemma och nu har jag hittat en till riktigt snygg gasdriven sådan. Måste snart ta och köpa en. Vore så mysigt.

Fire Jacks

Design - Lynn Kingelin

Riktigt stilren bokhylla/läsplats. Vore inte helt fel att ha hemma, snyggt med rosa detaljer också.

Design - Stanislav Katz

1
Jessica  2008-01-21
Allmänt
Idag måste jag bara säga att internet suger!

Jag har alltid tyckt att Jessica Biel är en av dom snyggaste tjejerna som finns. Hon är så otroligt fin! Men inte nu längre. Internet har förstört min bild av Jessica Biel för alltid.



Vafan har hänt med henne igentligen. Man börjar ju förstå varför man inte ska tro på hur folk ser ut på tv eller i filmer. Jag har iofs alltid vetat om skillnaden men när det blir så här uppenbart så känns det bara tragiskt. Det är tur att man har en tjej som är på riktigt och är snygg oavsätt smink och annat skit. Men jag tänker ivarjefall komma ihåg Jessica Biel som hon såg ut förut.



Har ni också fått era drömmar om en speciell person krossade på det här viset kanske?

1
Slappo!  2008-01-21
Allmänt
Nu har jag jobbat i 24 timmar och känner mig riktigt slut. Har haft boxningstävling och badat idag på jobbet. Kom hem för ett tag sedan och känner att det inte vore helt fel att slå på en film och slappa lite. Ska bara vänta på att tjejen läst klart så kanske hon vill se en film med mig.

Medans jag sitter här och slappar kollar jag runt på massa tatueringar. Har fått tid nu för att fortsätta med ryggtavlan, den 16 februari. Så jävla härligt! Men sen har jag bestämt att jag ska passa på att tatuera mig i Malaysia också. Förra gången jag var i asien så tatuerade jag vänstra vaden (en lite blek tatuering men som gjordes med bambusticka). Tänkte göra andra vaden på den här resan och kanske snygga till den gamla.

Man hittar ju så mycket bilder som man får inspiration utav. Behöver inte ens vara bilder på andras tatueringar, jag blir inspirerad av alla möjliga skumma bilder.

Hela min tatuering på ryggen är baserad på konst gjord av konstnären Stephanie Pui-Mun Law så det finns en stor chans att jag tar inspiration där igen när jag ska göra vaden/vaderna.

2
Room 401  2008-01-20
Allmänt
Sitter just nu och kollar på Scarred på MTV.
image135
Jävlar vad jag inte gillar att se när folk bryter ben men vurpor i allmänhet är rätt roligt. Hela programet går ut på att folk gör illa sig som många andra program men med en viss skillnad. Man får höra dom som gör illa sig berätta om vad som igentligen hände osv. Det gör ju det hela så mycket mer intressant. Dessutom är det inte risiga klipp från början av 80 talet som i vissa andra program av samma slag.

Hursomhelst. Efter Scarred börjar det en ny serie på MTV som heter Room 401. Ni kanske kommer ihåg programet Scare Tactics. Room 401 ska vara rätt likt det ivarjefall. Ashton Kutcher och Jason Goldberg som också gjort Punk'd är det som satt ihop serien och dom ska skrämma vettet ur folk och fånga på kamera. Helt klart underbart och något jag inte tänker missa. Premiär idag klockan 22.00 och då startar dom med dubbelavsnitt också.

image136
4
Wurk!  2008-01-20
Allmänt

Sitter just nu på jobbet. Fick lite extra timmar nu för någon hade blivit sjuk. Alltid trevligt att få jobba lite extra, speciellt med tanke på att det blir lite semester i mars. Jobbar som personlig assistent åt en skön kille som är 20 år. Idag har vi bara softat men i morgon ska vi iväg och bada lite pool! Ska bli roligt.

Ha en trevlig kväll!

1
Keps night  2008-01-20
Allmänt

Blev lite fest igår hemma hos Kenny. Blev mest softande och vi kollade på lite crazy white boys och drack bärs. Kenny har en riktigt trevlig keps-samling hemma så alla testade kepsar också. Jag har alltid velat passa i keps men det ser sällan bra ut på mig. Hittade en snygg vit keps ivarjefall som jag inte såg helt knäpp ut i.



Tjejen testade kepsar hon också!



Måste bara nämna igen vilken underbar tjej jag har alltså. Snygg i keps är hon också. Får nästan ta och köpa en åt henne.



Kalle till höger Lill-Sigge i mitten och lillebror till vänster. Alla tycker vi är så sjukt lika. Vart en trevlig kväll. Köpte 2 korvar och en kebab på vägen hem sen när vi kom hem kollade vi på Martin Lawrence stand-up show.
4
Chill!  2008-01-19
Allmänt
Förfestar lite nu med tjejen och lill sigge. Har spelat lite guitar hero som vanligt. Ska iväg på fest snart med lillebror och hans vänner + några av mina då. Hela pojkgänget som var till Dreamhack nu i vinter samlas igen. Jag har färgat håret idag också i crazyröd därför var jag tvungen att ta en bild.



Blir säkert en fin kväll. Hoppas ni också får det trevligt!
3
Serie-fredag  2008-01-18
Allmänt
Idag har jag och tjejen bara haft en riktigt slapp-fredag. Har inte gjort ett skit egentligen, bara kollat på serier. Vi har ett gäng med serier som vi försöker kolla på just nu faktiskt. Det här är mina favorit serier just nu!

image129
image127
image128
image130

Har varit riktigt skönt att bara ta det lungt idag. Nu ska jag ta ett bad sen blir det sängen.
2
Sova  2008-01-18
Allmänt
Jag vet inte varför jag aldrig kan komma i säng! Just nu känner jag mig dock lite trött. Satt och tänkte på min tatuering nu efter jag kollat på The Tattooist och insåg att det fan är dags att fortsätta! Var bra länge sen jag började med min ryggtavla som inte alls är klar en. Vore skönt att hinna med två sittningar till innan Malaysia resan så man inte ser ut som en lekisteckning på stranden.

Ryggen efter första sittningen.


Fortfarande kladdig. Trianglarna hade jag sedan förut och dom tre gasmaskerna med typ en tribal runt också (det var min första). Sen har jag 3 tatueringar till. En på underarmen, en på vänstra vaden och en på stjärten.


Min tjej har äntligen börjat blogga nu också efter att ha skrivit dagbok på nätet i massa år. Fixade till hennes blog lite idag och den blev riktigt fin tycker jag. Den passar henne. Ni kan väl gå in och läsa tycker jag. Klicka här för att komma till hennes blogg.

Så nu är vi två av tre i familjen som bloggar ivarjefall men det är ju trevligt. Ska krypa ner bredvid henne nu och viska något fint i hennes öra.

Godnatt
0
The Tattooist  2008-01-18
Film
image124
Såg nyss på The Tattooist med Sigge. Filmen handlar kortfattat om en ung tatuerare som ofriviligt släpper lös en dödlig ande när han kommer i kontakt med en speciell gammal tatuerings stil.

Bra skådespelare och en rätt intressant story för att vara en skräckfilm som inte har skyhög budget. Titeln i sig fick mig att tro att filmen skulle vara sämre en den var och jag blev glad att det inte var lika fånigt som de låter.

Överlag en bra film som bjöd på en del oväntade vändningar och hade lite djup istället för dom klassiska amerikanska skräckfilmsdragen. Huvudrollen spelas av Jason Behr som vissa kanske känner igen från serien Roswell så alla tjejer har något att kolla på i filmen också.

Betyg: 3/5 (Sevärd)

image125
0
Ny funktion!  2008-01-16
Allmänt
Ni kanske ser vad som är nytt här på bloggen?

Högst upp till höger... Låt mig presentera Filmlådan.

Nu kan ni som läser snabbt hitta filmerna jag skrivit om och satt betyg på. Genom att klicka på titeln så kommer ni direkt till inlägget där jag skrivit om filmen. Smart eller hur? Ja det tycker ivarjefall jag. Det ger hursomhelst en snabb överblick över filmer jag sett nyligen och vad jag tyckte om dom.
2
Nog!  2008-01-16
Allmänt
image123Nä fyfan va risigt det kändes efter den där micro-ciggen alltså.
Jag kan ju inte byta snus som är gott mot cigg som gör att man blir konstig och luktar apa.

Var tvungen att dra iväg till affären och köpa Onico istället.
Har testat det förut och då testade jag någon pepparmint smak som var lite konstig så nu köpte jag en vanlig och en enbär istället. Den med smak av enbär är faktiskt riktigt bra så nu ska jag ta en onico istället för en cigg om jag känner sug. Nikotinet skiter jag fullständigt i nu det får vara hur jobbigt det vill för jag vill inte gå tillbaks till att vara stor-rökare.

Bra att det finns alternativ till snus ivarjefall även om det kostar 30kr dosan och bara innehåller lite fiber av majs, lite aromer och vatten.





.
1
Tips  2008-01-16
Allmänt
image122Dagens tips för svenssons som är lika lata som jag är.

Jag försöker just nu att sluta snusa vilket innebär att jag börjat röka igen istället och alldeles nyss blev jag fruktansvärt röksugen. Hade sparat en fin halvcigg ute och när jag skulle röka den så insåg jag snabbt att den har fått regn vatten på sig och är dyblöt. Därför tänkte jag dela med mig av detta perfekta tips.

Har du en blött ciggfimp och känner att det inte är nå kul att gå till affären och köpa nya så lägg fimpen i mikron i två minuter så blir den rökbar sen.





Äckligt eller hur!
Men det gick ivarjefall och de var ju rätt underhållande.
1
Fido  2008-01-16
Film
image121Såg nyss en härlig film tillsammans med en polare efter en session av guitar hero spelande.
Filmen vi såg heter Fido och handlar lite kortfattat om att det varit ett zombie krig och vi människor vann, så nu har vi zombies som slavar och dom håller sig stabila med hälp av halskragar.

Vi får följa en stackars pojke som är mobbad och hans familj skaffar en zombie slav som döps till Fido. Fido och pojken i fråga blir polare och sen händer det en massa konstiga saker runt omkring.

Filmen var faktiskt rätt underhållande och dessutom är det Billy Connolly som spelar Fido vilket var riktigt roligt att se. Storyn var inte vattentät och det blev lite segt i mellanåt men filmen är lite charmig ändå och helt klart sevärd om  är du sugen på en lättsam komedi någon kväll.

Fido får betyget: 3/5 (Sevärd)
0
Nytt och bra  2008-01-15
Film
Har alltid försökt hålla mig lite uppdaterad på film fronten men ibland händer det att man missar något bra ändå Därför tänkte jag att det är lika bra att skriva ner dom filmerna jag ser fram emot mest så slipper jag missa dom plus att ni som läser får lite tips på kommande fina filmer.

OBS! Om du bara ser ett vitt tomrumm under The Eye och The Machine Girl så beror det på att det ska vara en trailer där men Youtube verkar ha lite problem just nu.

image115The Eye
Det finns en asiatisk rulle som heter Gin gwai och som jag sedan länge ägt på DVD.  En riktigt bra skräck/thriller med lite handling och inte bara massa popup skräck. I Februari kommer en remake på den här filmen som jag ser fram emot riktigt mycket. Det blir Jessica Alba som spelar huvudrollen och filmen ser faktiskt riktigt lovande ut. En annan remake att se fram imot under 2008 är remaken på filmen Shutter.

Officiell hemsida: http://www.theeyethefilm.com/





image116The Dark Knight
Jag älskade Batman Begins och har därför sjukt höga förväntningar på The Dark Knight. Nu ska vi få se vad Batman kan göra åt den mystiska mannen med smink som James Gordon nämnde i slutet på Batman Begins. Jag tror att det kanske inte blir riktigt lika bra som föregångaren men det är ju trots allt Christian Bale som spelar Batman så vad kan gå fel igentligen.

Officiell hemsida: http://thedarkknight.warnerbros.com/



image118Cloverfield
Den här filmen har kanske hypats tillräckligt egentligen men den verkar ju onekligen intressant. Stort monster löst i New York är väl egentligen handlingen och sen är det filmat med handkamera mycket mer sägs inte. Lite sugen är man ändå.

Officiell hemsida: http://www.cloverfieldmovie.com/




image119Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay
Uppföljaren på den riktigt roliga filmen Harold & Kumar Go to White Castle som handlar om två små-pundare som får för sig att dom måste dra till White Castle och köpa hamburgare men stöter på en heldel problem och äventyr på vägen dit. I den här nya filmen har får vi följa Harold & Kumar när dom försöker fly från lagen efter dom blir misstänkta för terrorism efter dom försöker smuggla en bong på planet till Amsterdam. Jag kan erkänna att jag är lite svag för den här typen av komedier så jag ser faktiskt fram emot den här filmen.



image120Kataude mashin gâru (The Machine Girl)
Efter att ha sett två underbara och nya Grindhouse filmer under 2007 så är det inte konstigt att man fått mersmak. Det finns sjukt många bra gammla grindhouse rullar som jag fortfarande inte sett men det är alltid roligt med nya filmer i denna härlig genre. The Machine Girl är just en sådan titel. En riktigt överdriven film som kortfattat handlar om en lite skolflicka som ska hämnas på Yakuzan efter att dom dödat hennes familj. Film kommer att innehålla bland annat; ninjor, japanska skolflickor, en maskingevärsarm. Ni måste nog helt enkelt se trailern för den är helt fantastisk.



Så nu har ni fått lite tips och så vet ni vad jag ser fram emot i framtiden i varjefall. Men jag uppdaterar med lite fler filmer sen har ett par till som jag är lite sugen på faktiskt.
1
Seg helg  2008-01-13
Allmänt
Satan va slitig den här helgen har varit. I fredags åkte jag på någon sorts matförgiftning och kräktes som en bebis och igår var det fest här hemma tills klockan 5 på morgonen. Festen var jävligt trevligt och så men jag känner idag att jag skulle behövt sova ett par timmar till. 

Ser ju lite lätt sliten ut redan här och då var klockan strax efter 3 tror jag.
Jag blir verkligen nästan aldrig bra på bild det är ju sjukt.

Tjejen därimot som varit på fest och kört buzz och singstar kom hem
runt 3 tiden och såg lika oförskämt snygg ut som vanligt.

Nu måste jag försöka ta igen mig lite, drar mig till sängen och tugga lite godis och glo på film tror jag så man orkar upp till skolan i morgon.



Förresten, när man är hemma och segar på helgen efter en fest eller liknande så är det ju ett grymt bra tips att kolla på Bridezillas avsnitt på tven.
2
Lyskonst  2008-01-11
Konst
Tycker det kan vara lite häftigt med ljus installationer och har alltid haft blå neon som en favorit som jag nämnt tidigare. Här hemma har jag lampor som lyser upp väggen i vardagsrummet i blått och har dessutom beställt 4st VU mätare i blått som jag ska montera upp lite snyggt.

Hursomhelst. Lab[au] är ett "företag" som ägnar sig åt just stora ljus installationer och dom har pysslat ihop en riktigt häftig prylar som skapar pixel vector grafik i rent slumpmässiga former. Som det ser ut nu går den här roliga grejen inte att köpa men fan vad jag skulle vilja ha en egen hemma. Självklart skulle jag vilja ha en i blått!

image112

Här är ett par exempel på några av installationerna som Lab[au] satt ihop.
4
Minibo  2008-01-11
Design
image105
Compact Living kan man nog lungt säga. Men vilket fint sett att åter använda betongrullar på som endå bara ligger och skräpa. Dom här rullarna funkar som hotell faktiskt (Parkhotel i tyskland).

Tycker det ser riktigt mysigt ut måste jag säga men jag tror inte jag skulle betala så mycket för en natt. Om det inte var skitfin service och lyxig frukost på sängen det vill säga.

image106
1
Blyg  2008-01-10
Allmänt
Tycker ni kanske att jag är blyg eller någonting eftersom jag inte har någon bild på mig själv på bloggen? Kanske är dumt igentligen att inte ha en bild på sig själv. Jag skulle ju kunna ha en bild på mig själv jag är inte direkt blyg eller något.

Ska jag lägga upp en bild där uppe till höger ovanför sökrutan kanske eller är ni rädd att eran fantasi bild av Danceman blir förstörd?
2
Barb Wire  2008-01-10
Film
Säg vad ni vill men jag hittade filmen Barb Wire för typ 39kr eller något och var tvungen att köpa den. Var ett tag sedan jag såg den och nu när jag var och jobbade senast passade jag på att se den igen. Efter att ha kollat på hela filmen inser jag i varjefall följande.

Barb Wire är en bra film, ja faktiskt. Storyn är liksom en klassisk action sci-fi story och skådespeleriet är inte värdelöst heller. Så nu vet ni att ni borde ge den en chans för det finns en miljon andra sämre filmer.

image94

Här är några andra filmer jag också sett nyligen.

image95I am Legend Helt okej film snyggt gjort och en bra story lite besviken på slutet men i allmänhet en mysig rulle. Will Smith gjorde bra ifrån sig också, var lite rädd att det skulle bli lite fel med honom i huvudrollen.

Betyg: 3/5





image96Saw 4
Blev inte alls lika besviken som jag trodde jag skulle bli över den här filmen. Storyn höll faktiskt och den var inte överdrivet blodig som jag läst i några recensioner. Bra atmosfär och riktigt snygga miljöer.

Betyg: 3/5




image973:10 to Yuma
Jag är inte alls så förtjust i western filmer och har egentligen bara sett ett fåtal som jag tyckt varit okej. Den här filmen däremot var riktigt bra, den bästa western jag sett faktiskt. Christian Bale är lika fantastisk som vanlig och skådespeleriet i allmänhet var på topp. Rått och skönt som western ska vara inga bög cowboys här eller.

Betyg: 5/5



image98Death Sentence
Kan Kevin Bacon vara tuff och cool? Svaret är ja. I varjefall i den här filmen. Själva storyn har man ju sett förut men filmen är ändå riktigt underhållande och var helt klart bättre en förväntat. Filmen har en skön uppbyggnad är snyggt gjord.

Betyg: 3/5




image99Shoot 'Em Up
Helt oväntat oseriös action rulle. Riktigt skön och överdriven på många plan men ändå snygg och med skitbra dialog. Vem gillar inte att se Clive Owen ha ihjäl folk med bland annat en morot. Paul Giamattis roll i den här filmen är också riktigt underhållande. Överlag en riktigt rolig action rulle.

Betyg: 3/5




image100Halloween
Jag hade riktigt höga förväntningar på den här filmen eftersom jag älskar Rob Zombies tidigare skapelser riktigt mycket och jag kan med glädje säga att jag inte vart det minsta besviken. Faktum är att den här filmen var så sjukt bra. Den är mörk, rå och har en sån härlig känsla. Halloween är helt klart bland topp 5 av dom bästa filmerna som gjordes under 2007.

Betyg: 5/5



image101Sex & Fury
Har länge velat se en klassisk female fury film och hittade efter massa letande Sex & Fury. En riktig skön rulle som innehåller massa naket och sköna svärds fighter. I den här mysiga rullen hittar vi också den svensk skådespelerskan Christina Lindberg som kanske inte alla känner till men som är riktigt snygg och även har huvudrollen i filmen Thriller: A cruel picture som Tarantino tog lite inspiration från när han gjorde Kill Bill.

Betyg: 4/5


image102Tideland
Terry Gilliam är en av mina favoriter och han har skapat den här riktigt mörka men ändå vackra fantasy/drama/thriller. Fantastiska skådespelare och riktigt snygga miljöer plus en grym story gör att den här filmen är förvånansvärd värt bra trots att den är rätt tung.

Betyg: 4/5




image103Balls of Fury
Den här rullen hade legat och skräpat ett tag men jag var sugen på en komedi nyligen så jag gav den en chans och jag blev faktiskt lite överraskad. Filmen var riktigt underhållande för att vara en film och pingis. Dessutom var Christopher Walken med också och honom har jag alltid gillat.

Betyg: 3/5




image104Stardust
Väldigt många har dåliga saker att säga om den här filmen men dom har ju helt fel. Stardust var väldigt bra och tolkning på fantasy som dom flesta stör sig på är ju helt underbar. En massa bra skådespelare och skitsnygga effekter. Lite liknande Big Fish kanske ivarjefall i tolkningen av fantasy vilket alltid är positivt. Jag älskade den i varjefall.

Betyg: 5/5




Ja jag är lite filmfantast faktiskt men vad är bättre en att mysa och kolla på film. Finns inget bättre förutom att dricka en fin öl och umgås men det kan man ju inte göra varjedag.
3
Äntligen  2008-01-09
Allmänt
Nu har äntligen det jag beställde från bolaget före jul kommit. Riktigt trevligt faktiskt nu kan man dricka lite vin i helgen.

image91image92
Fick erbjudande om en Exklusiv medlemsvinlåda från Hi-Fi Klubben.
Självklart tog jag och beställde en. Har inte provat något av vinerna förut
heller vilket alltid är trevlivt. Var en rolig liten etikett på lådan också. >

Blev en Gold Strike också, igentligen den enda spriten jag tycker smakar annat en skit.
Bränner fint och smakar i princip bara kanel även fast den är på 50%.
Det är guld i den också, riktigt bladguld (23,5 K) vilket gör att den ser riktigt fin ut.

image93

Får se om något är sugen att umgås och dricka lite med mig på lördag, tjejen ska iväg på fest så då tänkte jag passa på att leka med någon polare.
0
Malaysia 2008  2008-01-09
Allmänt
Nu är det bokat och klart! Malaysia nu kommer jag och lever rövare igen. 14 mars - 30mars.
Fyfan va skönt det ska bli!

Ser redan fram imot allt trevligt!


Shopping på Times Square. Runt 1000 affärer av alla olika slag där man kan hitta allt tänkbart. Sjuka VIP biografer och till och med en berg- och dalbana inomhus.

image89
F1 Grand Prix på Sepang. Blir första gången man får se eller ivarjefall höra ett gäng F1 bilar susa runt.


Bada och sola. Kanske är dags att utnyttja sitt dykar cert. Snorkling lär det bli en heldel hursomhelst.

Allt annat är upp till slumpen men jag känner på mig redan nu att det kommer bli en riktigt underbar resa fyld med upplevelser och nöje!
2
Italo Disco!  2008-01-08
Allmänt
Äntligen har jag insett att den enda musiken som passar för allt och alltid gör mig glad är:

image83

Det är inte det enda jag lyssnar på och jag avnjuter gärna allt möjligt annat men Italo Discon finns alltid där. Det är sånn själ i musiken och det finns ju inget bättre att lyssna på igentligen när man sitter och softar vid datorn eller har förfest hemma. Allt är helt enkelt bra med den här fantastika genren. Titt som tätt tar jag och rotar fram några fina Italo album men nu är dom här för att stanna.

Här har ni några av mina nya favorit artister:

DEN HARROW
image84


EDDY HUNTINGTON
image85


DAVID LYME
image86

Om ni inte hört någon av dom här artisterna så tycker jag absolut att ni ska kolla upp dom och jag "namedroppar" inte nu dom här grabbarna var riktigt kända och det finns massor av material att hitta. Passa på att läsa lite mer om Italo Disco på wikipedia också.
1
Smack  2008-01-08
Allmänt
Var nyss hos veterenären med hunden och nu måste jag beställa tid för operation i Västerås. Lill Babs hade "cherry eye" och dom rekomenderade att man skulle göra operationen i Västerås. Tydligen är det någon grej i tårkanalen som ploppat ut och måste tryckas in igen och sys på plats. Stackars hund, hon har det inte lätt våran lilla älskling.

Nu är jag ivarjefall hemma och passar på henne efter vetrenär besöket. Passade på att träna lite css kodning nu när man hade lite "ledig" tid.

Finns ett roligt program till Firefox som gör att man kan tvinga på vilken hemsida som helst en egen stillmall. Lite som att göra om bloggen fast inte riktigt lika fritt och hundra gånger krångligare.

För längesedan gjorde jag en egen stillmall till helgon för jag gillade inte hur sidan såg ut. Så här blev det ivarjefall.

Helgon.net - HGX Edition


Hursomhelst idag gav jag mig på IMDB.com En sida som nästan alla använder och som jag alltid tyckt ser lite halvt smaklös ut. Här har ni resultatet:

IMDB.com -  IMX Edition
0
En riktig dörr  2008-01-07
Allmänt
Dörrar nu för tiden brukar jämnt vara så tråkiga jag tänker på det lite nu och då faktiskt hur konstigt det en låter. Dörrarna på mat-affärer är nog värst. Tråkiga glid dörrar utan stil alls som bara glider upp helt i otakt, för att inte tala om standard glasdörren med brun metall ram som återfinns lite varstanns. Vanliga ytterdörrar är också till största del riktigt tråkiga. Det är lite inne nu  också att ha en mattdörr med ett litet runt fönster men det är väl inte direkt pimpigt.

Ta en titt på dom här perfekta och respekt ingivande dörrarna. En sån ska jag ha på mitt hus!

image77

image78

image79
0
Hus  2008-01-07
Allmänt
Alla har vi olika drömmar om hur vårat perfekta hus skulle se ut.

Satt precis och kollade runt efter 1930 tals möbler och insperation till det "bio" rum jag har som dröm att fixa i framtiden. Tanken just nu är att biorummet ska inredas i art deco stuck med bar, pelare och ståtliga lampor. Misstolka mig inte nu allt skulle självklart vävas in med moderna material och inte bara vara ett ihop plock av möbler hittade på blocket. Det är ivarjefall tanken.

Hursomhelst när jag surfade runt lite hittade jag ett par fantastiska hus också. Ville bara dela med mig. Tänk er att flytta något av dom här husen till önskad plats och sen få ett par miljoner att renovera för.

Min egen favorit är den sista bilden. Norris Theater, Pennsylvania. Tyvärr har dom rivit stället.

image73

image74

image76

image75
0
Städ hjälp?  2008-01-07
Allmänt
Jag har varit lat och inte skrivit så mycket på bloggen jag vet. Men jag har även varit lat och inte städat! Vad kostar det igentligen att få någon som städar upp hela lägenheten och slänger soporna. Har massa ideer på saker som ska göras här hemma men det blir liksom inte av när det inte blir städat. Känner mig liksom handlingsförlamad på städfronten och att låta min sambo städa upp allt jag skitat ner känns ju fel. Det är nog mest att diska som jag tycker suger. Varför kan man inte köra allt i diskmaskinen.

Om någon är sugen på att tjäna en 500 hundring är det bara att hojta till. Hjälp mig att röja upp lite så jag kan ta mig ann mina små projekt här hemma som att sänka ner taket i badrummet och sätta in lite spottar. Fixa golvet ska jag också göra dels i badrummet och sen hade jag tänkt kakla golvet i köket innan vi ska byta diskbänk och spis.

Efter jag har städat ska jag göra ett hemma hos reportage här hemma åt mig själv och så ska jag fixa bilder till minhembio också.

Fan mycket man ska göra igentligen. Svårt att hinna med allt när man är lat, jobbar och har en hund som fått "cherry eye". Lill Babs våran hund är riktigt otursförföljd måste jag säga. Först hud och öron infektion sen ett hundbett i läppen och nu någon vagel sak i ögat som vetrenären påstår kallas "cherry eye".
1
Kort om 2007  2008-01-02
Allmänt
Kort om 2007

Konsert: Var ju faktiskt bara på Manson på hovet under 2007. Det ska det bli ändring på i år!
Låt: Enemy med Andy Maurer
Album: Volbeat - Rock The Rebel Metal The Devil
Film: Grindhouse rullarna. Planet Terror var bäst. Sen finns det en bunt andra bra filmer också såklart
Fest: Efterfesterna med Kalle
Resa:
Göteborg, jag och tjejen förlovade oss och åt på grymt fina resturanger
Dryck: Ölen Innis and Gunn
Dokumentär: Sicko eller Ghosts of Cité Soleil.
Mat: Alla middagar med tjejen, Heaven 23, Anka-bang i Högbo, Dinner 22, Akropolis fetaost cigarrer.
TV-program: Nip/Tuck efter lång väntan.
Transportmedel: Bilen som tagit mig lite överallt under året.
Boplats: Nya lägenheten.
Kärlek: Li! Känns som det kommer hålla hela livet faktiskt.
Pryl: Cerwin Vega basen. Min andra kärlek.
Sjukaste:
Att mitt minne är så dåligt, annars har jag knappt varit sjuk under 2007.
Modigaste: Står på scen och framför teater för andra gången.
Utmaning:
Jobba som slav i Norge
Tidsfördriv: Guitar Hero
Dyraste: Lägenheten men det är den värd.
Smartaste:
Kabellisterna som gjort mitt liv lättare.


Främsta saken att se fram imot under 2008


Malaysia!
4
Nu så  2008-01-02
Allmänt
Nu har jag vaknat till efter nyårsfirandet. Vart tvungen att ta en film och chips kväll igår med kärleken för att återhämta mig. Allt gick skitbra och vi hade grymt kul. Maten smakade bra och jag tror alla hade jävligt kul. Lillebrors super fyverkerier blev en hit även om jag inte riktigt kommer ihåg hur alla såg ut. Vart en hel del hångel också men det brukar bli det när nya människor träffar varandra kanske. Vi fick se lite Ultimate Fighting på gräsmattan när lillebrorsan och hans polare slog varandra blodiga av någon konstig anledning. Men båda skrattade och var glada så det var tydligen lungt. Galiano shotsen och snittarna vart också riktigt populärt. Kvällens bäst klädda går till Kenny för Dum dummare kostymen i turkost (inkl. kepp och lack skor också i turkos).

0