Magnus  2008-09-29
Allmänt
Idag har vi satt igång förfullt med lite grupparbeten i skolan. Ruggit bra jobbade vi såklart! Är så trevligt med en underbar grupp! Blev tillfrågad om jag och tjejen inte skulle hänga med på magnus betner idag också och det ska vi såklart. Trodde biljetterna var slut jag men icke. Så det blir trevligt de!



Annars har det varit lungt i helgen. Var iväg och stökade lite i lördags. Lirade rockband hemma hos Jocke. Som ett helt band den här gången. Själv fastnade jag vi trummorna och vägrade ge upp dom! Sen vart det L'amour en stund också innan jag gick hem och sussade.
0
I got wow!  2008-09-27
Allmänt


Det finns en anledning till varför jag är helt borta just nu. Har varit fast i wow träsket ett par dagar. Riktigt fast! Sådär töntigt så det blir patetiskt nästan. Men det är ju så jävla roligt. Ska försöka pausa lite idag ivarjefall. Ska iväg till morsan och farsan och äta. Kanske gå ner med Li på stan och sen ikväll så ska jag hem till Jocke och dricka ett par öl.



Ni som inte kollat på wow avsnittet av South Park än kan ju göra det. Det förklarar allt.
2
Tom i huvudet  2008-09-24
Allmänt
Känns som en kabel gått av i huvudet eller någonting. Känner mig smått utveklingsstörd. Svårt att greppa allt som ska tas in. Har bara varit så den här veckan men känns fan skumt alltså.

Finns inget att skriva om just nu heller. Är bara skola skola, sova, spela, sova, skola. Behöver lite mer insperation känner jag.

Well well snart blir det bättre! Fick ivarjefall tag i min barndomsvän igår som varit otroligt svår att nå på senaste tiden. Skönt att prata med sin bäste vän ibland.

Funderar på att åka till Sandviken på Fredag för att gå på Lillpubben och lyssna på när min polare uppträder.

Så nu har jag klottrat lite!
2
Babies!  2008-09-22
Allmänt
Fick tips från Maddes blogg om MakeMeBabies och var tvungen att testa lite.

Har ju varit sugen på barn länge nu och med tanke på resultatet kanske det är dags snart.

Min och Lis lilla bebis Juni



För att vara på den säkra sidan parade jag ihop Li med Jason Staham också.

Li och Jason Stathams bebis



Sen var jag ju tvungen och se om det var någon ide att jag och Milla Jovovich skulle skaffa en unge också.

Min och Millas lilla unge



Tycker nog att det är bäst om jag och Li skaffar en bebis ändå, tyckte den ungen vart sötast.
4
Spegelväg?  2008-09-21
Design
Nä jag menar faktiskt inte dom här äckliga helvägs speglarna som man hade när man var liten utan jag fick faktiskt insperation från filmen Into the Mirror. När jag satt och skrev om Mirrors och om sceneriet så kom jag på en scen från originalet där dom är i ett rum fyllt med speglar. Hittade faktiskt två bilder på det också.



Otroligt jävla snyggt enligt mig så jag började leta runt lite efter mer inspiration till något liknande. Hittade ingenting som var lika klockrent men jag tänkte jag skulle bjuda på lite olika varianter av hur man kan leka med speglar ivarjefall. När det blir dags för ett eget hus kan jag lova att jag ska ha ett rum i stil med det i Into the Mirror (fast med annan färg på tapeterna).

Lite andra varianter

   

1
Mirrors  2008-09-21
Film
Hade kanske lite för höga förväntningar när jag satt mig i biosalongen för att se Mirrors med Kiefer Sutherland. Blev lite besviken på att det var för mycket effekter och lite överdrivet mot slutet.



Men faktum kvarstår att filmen endå var helt okej. Den var inte kass och den var inte skitbra men den dög. Dom som jobbat med att bygga upp det varuhuset som den största delen av filmen utspelar sig i ska fan ha en medalj allt var så jävla snyggt och jag vart direkt sugen på att flytta in.



Tyvärr är jag inte rädd för speglar efter att ha sett Mirrors vilket jag hoppades på men den är ändå sevärd om man inte har något bättre för sig. Vill bara påpeka att Mirrors faktiskt också är en i raden utav remakes som sprutats ut nyligen. Originalfilmen heter Geoul sokeuro (Into the Mirror) kommer från Korea och släpptes 2003. Den filmen är också sevärd för er som gillar asiat skräck.

>
0
Middagen  2008-09-20
Allmänt
Var ju ut igår mat en bunt classmates. 7 stycken vart vi till slut som åt mat på helt enkelt och hade det jätte mysigt. Vi fick vänta på vårat bokade bord i en halvtimme för nå dryga tanter satt och drog ut på tiden som gamar. Men det slutade med att vi fick en bricka gratis vitlöksbröd och en varsin öl/cider i baren. Åt en Robbans och drack lättöl sen vart det chokladkaka. Var riktigt smarrigt. Längtar tills jag och tjejen ska äta på Matildas igen!

Efter maten fick jag köra lite bil. Först till Sandviken så Robin skulle slippa vänta på bussen i en timme. Sen efter de typ klockan halv ett åkte jag och hämtade tjejen och två av hennes polare. Dom var ute i Smörnäs på födelsedagskalas men kände inte för att sova över.
0
Ny musik!  2008-09-18
Musik
Nu bjuds det på en ny låt igen!

Den här gången kände jag att det var dags att bjuda på något jag själv gjort så det blir lite ambient med låten The Fridge. Låten är inspirerad utav Demolition Man och jag gjorde den för sjukt många år sedan.

Lyssna och njut
0
Death Race  2008-09-17
Film
Det var bra längesedan man såg Death Race 2000 filmen som fungerat som inspirations källan till Death Race som släpptes nyligen.

I korthet handlar båda filmerna om ett bilrace som inte har några regler och som går ut enbart på att överleva och båda filmerna har en centralfigur vid namn Frankenstein. I Death Race 2000 får vi se David Carradine (Bill i Kill Bill) och i Death Race så är det Jason Statham som spelar Frankenstein rollen.

I den nya versionen har dödsracet blivit placerat på ett fängelse och om man vinner 5 race i rad så ska man vinna sin egen frihet. Racet sänds också över internet och allt styrs utav den kvinnliga fängelsechefen.



Blev riktigt nöjd över hela kalaset måste jag säga. Från första början var jag lite skeptisk till iden men självklart var jag lockad som fan bara för att Jason Statham är med. Det blir mycket våldsamma krascher och blodiga scener men filmen hade också en ypperlig story som uppnådde alla min krav för en bra action rulle.

BETYG: 4/5

Så är du sugen på en lättsam men riktigt underhållande och fart fyld action så kan jag lätt rekommendera Death Race.
1
Underligt!  2008-09-15
Allmänt
Det finns många anledningar att hata Internet Explorer.

Ingen webbläsare är lika värdelös. Min blogg ser ut som den ska i alla andra webbläsare utom Internet Explorer och den klarar alla tester som finns för att kontrollera att all kod är rätt.

Så har du Internet Explorer och använder det så skiter jag just nu i om min blogg inte ser ut som den ska göra för det är inte mitt fel det är enbart internet explorers fel!

Alla som fortfarande sitter med Internet Explorer borde snarast byta till Firefox (ladda ner här!), Safari (ladda ner här!) eller varför inte Googles webbläsare Chrome (ladda ner här!)


Fixade till en liten kalender idag där jag kommer pluppa in viktiga händelser som känns relevanta att komma ihåg. För min egen skull men också för att ni ska veta tex. när jag fyller år!
8
Ny serie  2008-09-14
Film
Jag har saknat serier som millenium, twilight zone och x-files länge nu. Det har blivit mycket reality, drama och "komedi" den senaste tiden.

Nu är räddningen här och den kommer i form utav serien Fringe. Bakom serien står blandannat en av producenterna till Lost och några ur gänget som skrev Transformers.



Serien är en underbar blandning utav det övernaturliga och här om kvällen såg jag tillsammans med lillebror och tjejen pilot-avsnittet som var nästan två timmar långt.

Serien verkar väldigt lovande och första avsnittet var riktigt spännande och innehöll ett par riktigt trevliga överraskningar. Bygger upp förväntningarna gör det också och man blev riktigt sugen på att se vidare för att se hur serien utvecklas.

Så gillar ni lite x-files korsat med twilight zone eller är ni bara är jävligt kåta på Joshua Jackson så tycker jag ni borde se Fringe.



Måste säga att det var riktigt omväxlande att få se en tv-serie i den här genre.

Fringe officiella hemsida hittar ni här.
0
Pathology  2008-09-14
Film
Pathology (2008)
Drama/Skräck/Thriller

Kortfattat:
En bunt med medicin studenter drar igång en dödlig lek som går ut på att se vem utav dom som kan utföra det perfekta mordet.



En riktigt skön thriller som kanske inte är så himla nyskapande men innehåller bra skådisar och ett par mysiga twists. Helt klart sevärd och rekommenderas varmt för en långsam söndag kväll.

Betyg: 4/5
0
Missa inte  2008-09-14
Allmänt
Jag har alltid varit sugen på att fira lite fler högtider en dom som vi har i Sverige.

Halloween ska tex firas mer seriöst enligt mig och jag har börjat planera för hur jag kan fira Saint Patrick's Day. Alla underliga "högtider" är bra högtider och i morse satt jag och kollade lite vad som erbjuds runtom i världen.

Då hittar jag på den underbara "högtiden" som äger rum den 19 september. Nämligen Talk Like A Pirate Day. Den här dagen hamnar ju lätt i allmänackan för kommande år. Mitt mål är att skapa en helt egen högtids allmänacka, med en skön blandining utav högtider från alla tänkbara källor och sen om man får barn så ska dom skolas in i den här påhittade högtidsspeckade traditionen.

Men glöm nu inte Talk Like A Pirate Day den 19 september!



Mer info om Talk Like A Pirate Day hittar du här.


Här har ni ett par till dagar som bör firas här i Sverige som firas i USA.
5 December - Annual Day of the Ninja
17 Februari - Random Acts of Kindness Day
23 Juli - National Hot Dog Day
3
GO! Kart  2008-09-12
Allmänt
Att jobba kan inte bli bättre. Idag har jag varit med mitt kontakt barn och vi fick den fina iden att åka ut till Rörberg och köra Gokart.



Brorsan hängde också på och vi körde två omgångar för det var så jävla roligt.
Kartarna gick max 75 km/h och banan var riktigt skoj. Var typ 10 år sedan jag var där senast så den såg lite annorlunda ut nu.



Jag och lillebrorsan hade så sjukt lika tider och fart. Var nästan läskigt likt. Även fast vi körde på olika positioner och allt.

Mitt första heat
Bästa varvtid - 52.811 sek
Medelfart - 54,884 km/h

Lillebrors första heat
Bästa varvtid - 52.802 sek
Medelfart - 54,875 km/h

Skillnad: 0.009 sekunder -  0,009 km/h


Mitt andra heat

Bästa varvtid - 52.594 sek
Medelfart - 55,101 km/h

Lillebrors andra heat
Bästa varvtid - 52.662 sek
Medelfart - 55,030 km/h

Skillnad: 0.068 sekunder -  0,071 km/h


Som ni ser! Helt sanslöst  lika tider och fart!
1
Partiii!  2008-09-10
Allmänt


Danceman says: BAH BAH BAH!
3
Hemlös?  2008-09-10
Allmänt
Hur fan kommer det sig att när man söker på fakta om hemlösa i Gävle bara får upp träffar från olika tidningar? Varför finns det inget bra ställe att läsa om dom hemlösa i Gävles situation och kanske ge sin donation?

Jag tycker att det är jävligt underligt, så jag kände att jag var tvungen att göra lite reklam. Fast på mitt eget lilla vis såklart.

SUPPORT YOUR LOCAL
Street Trash

(anledningen till varför jag valt orden Street Trash är inte pågrund utav deras egentliga betydelse utan pågrund av det härliga sättet  man porträtterar uteliggare i filmen Street Trash från 1987)

Det kanske låter hårt men det är fan så seriöst.

Klickar ni på texten så ser ni en underbar bild som min brors tjej Madde har tagit på en av Gävles uteliggare. Jag tycker bilden talar för sig själv!

Det kan vara en sådan simpel grej som att ge någon en cheeseburgare eller bara bjuda på en jävla cigg.
1
Älska klister  2008-09-09
Allmänt
Jag älskar klistermärkespapper! Fyfan va mycket roligt man kan hitta på.

Fixade nyss ihop en "ingen reklam" skylt.



Fick med både min idol the hoff, samma hundar som våran egen och ett rätt tydligt budskap.
2
Öl  2008-09-09
Allmänt
I morgon är det premiär på kåren och då ska man ju självklart dit.

Blir förfest här hemma med våran underbara klass och ett par till underbara människor och det ska bli jävligt roligt. Har dessutom sovmorgon i morgon så det är ju perfekt då hinner man ladda med att sova ut ordentligt.

Fick föresten för mig för några dagar sedan att göra egna etiketter till öl flaskor här har ni resultatet.


Nu har jag en egen personlig öl! Var lite svårt att få med hela etiketten men jag har ivarjefall döpt den till Allsorts efter namnet på en ölkagge i filmen Gangs of New York. Kommer nog att göra en till version i lite mer moderna och färgglad stil senare.

Uppdatering!

Gjorde en till etikett. Lite fattigt påklistrad för jag blev exalterad men gjorde bara en flaska för att testa.




Här är etikett grafiken. Man ser inte direkt allt på bilderna tyvärr men så är det ju runda flaskor också så det är inte så konstigt.


4
Ny musik!  2008-09-05
Musik
Om ett par minuter kommer ni kunna avnjuta en av låtarna från mina vänners platta Welcome To Gestrikland.
Gruppen heter Kommando XY och låten jag bjuder på heter Kvinnor.

Lyssna och njut!
3
Patrick  2008-09-05
Allmänt
När vi var och festade hos lillebror förra helgen kom en alvarlig disskution om låt nummer 7 upp och vilka som hade hört den och inte... Tydligen hade lillebrorsan haft någon skiva i bilen förmodligen och låt nummer 7 på den skivan var så fantastisk att alla skulle ha hört den. Ingen kunde nynna låten eller visste vad den hette men senare in på kvällen fick lillebror en snilleblixt och lyckades komma på namnet och tubade snabbt upp låten. Låt nummer 7 var Patrick Hernandez - Born To Be Alive. En fantastiskt bra låt men det som var ännu mer underbart är hans utseende i videon han har ett sådant talande minspel så det är sjukt. Var tvungen att försöka fånga det i en bild imorse. Här är resultatet.

Kanske får ta och bli en till väggmålning här hemma. Om jag bara lyckas hitta något ställe att placera den. I morse efter jag lyssnat 100ggr på Born To Be Alive kom jag även på en annan kult låt jag lyssnade mycket på när jag var liten. En låt som inte alls är i samma genre som Hernandez men som ändå säger mycket för mig och ger mig fina minnen.

Den låten hursomhelst är Mr Oizo - Flat Beat. Ni kommer säkert ihåg videon till den här låten.

0
Top Design  2008-09-05
Design
Är det något jag älskar så är det inredning. Jag är dessutom förtjust i reality tv shower och därför känns en serie som Top Design helt perfekt. Förra säsongen innehöll kanske inte så fantastiskt bra designers men i den nya säsongen som började igår så har ribban höjts när det gäller deltagarna.

Ser riktigt mycket fram emot att se den här säsongen utav Top Design.


För att få fart på inrednings inspirationen bjuder jag på lite interiörgodis.

Det ultimata zen badrummet.


Det stilrena men ändå lätt sexiga badrummet.


Mysigt sovrum ljust och härligt men personligt.


Ljust och öppet vardagsrum.


Härligt personligt och varmt vardagsrum.


Färgglatt och mysigt vardagsrum.


Lagom stort kök med härlig belysning.
0
Värsta  2008-09-05
Allmänt

Jag har sett alla säsonger utav Top Model och nu har säsong 11 börjat och jag sitter med tjejen och ser det första avsnittet.

Det finns ett fenomen i Top Model som gör mig helt jävla galen och det är när dom får "Tyra Mail" och alla jävla idiot modeller står och skriker ut vad som står i grupp som om dom vore helt dumma i huvudet.

Varför gör man så? Finns det någon förklaring?

Jag tycker att det är helt sjukt att man inte bara kan hålla käften och läsa var och en för sig.

Men det verkar vara ett fenomen som inte bara gäller när dom får "Tyra Mail" för det skriks en heldel i allmänhet. Kan det vara så att i princip alla är så pass omogna att dom måste visa känslor genom att gapa som apor och hoppa runt som hovnarrar på opium.

Mycket underligt.


Den här säsongen verkar dessutom bestå av en hel bunt med trångsynta tjejer som borde skaffa sig mer erfarenheter utav livet en dom inlärda drabbel idealen från usas söder.

Mina två favoriter efter första avsnittet är ivarjefall Sheena och Elina.

1
Google Chrome  2008-09-04
Allmänt
Testar just nu den nya webbläsaren från Google.

Google Chrome

Måste säga att jag är glatt överaskad utav det riktigt minimalistiska och funktionella utseendet.



Som det är just nu när webbläsaren är i beta stadiet så bjuder den väl inte direkt på något nytt förutom utseende mässigt men den gör det den borde och den gör det bra så därför ska jag nog ge den en chans ett tag.

Importering utav "favoriter" från Firefox funkade fläckfritt och den lyckades även få med historik och sparade lösenord vilket är ett stort plus.

Gillar du att testa något nytt kan jag ju lätt rekomendera att du provar Google Chrome.
0
VFU  2008-09-04
Allmänt
Idag har det varit information om den verksamhetsförlagda utbildningen som ingår i lärarprogrammet. Luddigt som fan var det och jag önskar att jag hade stannat hemma. Allt som förklarades finns på högskolans hemsida och det tog 10sec ungefär att anmäla sig till dom kommuner man tyckte var intressanta. Oturligt nog så kunde man inte alls välja vilken skola man ville vara på utan bara kommunen. Jag tog Gävle och Bollnäs. Hoppas bara att jag slipper bo i stugan i bollnäs under VFUn vore ju skönt om man fick någon plats i Gävle.

Nu är det ivarjefall helg och det känns riktigt skönt. Blir mycket planera och organisera i helgen för att styra upp den kommande veckan med mycket pluggande.

Ska försöka göra klart Geflepedagogernas nya hemsida i helgen också.

Nuvarande sidan

Det mest skamliga är att en liten kodrad saknas som gör det möjligt för åäö att utvisas i andra webbläsare en Internet explorer.

Nya sidan

Allt är inte klart en men något i stil med det här blir det. Med lite fin slipning.


Förresten idag fick jag för mig att jag sett på tok för lite musikvideos den senaste tiden. När man var lite satt man och glodde på MTV men nu funkar det inte riktigt längre för mig för jag tycker dom visar mest skräp. Så jag tog hem över 200 musikvideos som jag kan blänga igenom. Funkar prima på förfester också att ha i bakgrunden.


Idag släppte Google sin egen webbläsare för dom som är intresserade finns beta versionen att ladda ner här. Det som utlovas är nyskapande interface och annat smått och gott. Ska precis ta och installera och testa om det är något nytt.

0
Jag vet  2008-09-02
Allmänt
Ja jag  vet att jag borde skriva mer i bloggen men just nu har jag så mycket annat att stöka med.

Igår var jag och tjejen ut och åt middag. Riktigt trevligt faktiskt. God mat är alltid positivt.

I skolan igår lyssnade vi på en intressant föreläsning om estetiska lärprocesser men som även handlade lite om kastratsångare vilket var lite underhållande i min mening. Sen hade vi lite musik lektion lärde oss lite olika infallsvinklar på att lära ut musik och vi fick dessutom banka lite på trummor och tibitanska hattar med mer. Lärorikt faktiskt.

Idag har vi sovmorgon och sen är det dags för lite dans och rörelse. Det ska också bli lite intressant måste jag säga.


Förresten så såg jag och damen nya X-files filmen här om dagen och jag tycker inte alls den var så dålig som alla jag känner sagt! Den var bra i mina ögon. Skön och mysig. Inte lika bra som hela säsong 3 men vafan det är en film.
1